Una endodòncia consisteix en el tractament dels conductes radiculars d’una dent o d’un queixal. Aquest tractament el realitzem quan el seu interior està malmès, com a conseqüència, en la majoria dels casos, d’una càries profunda o d’un traumatisme. És, per tant, un tractament conservador que realitzem per intentar salvar les peces naturals d’un pacient. T’has preguntat, en alguna ocasió, si existeix alguna alternativa a l’endodòncia? En aquest article, des de la nostra clínica a Mataró, t’expliquem quan recomanem aquest tractament, en què consisteix i si existeix alguna alternativa per recuperar l’estètica i la funcionalitat d’aquestes dents.

Quan hem de fer aquest tractament?

A diferència de l’empastament u obturació, la realització d’una endodòncia està determinada per si una càries o una altra patologia ha avançat fins a l’interior de la peça, el que coneixem com a polpa. L’endodòncia, per tant, ens permet eliminar parcial o totalment la polpa dentària malmesa. A més, durant el procediment netegem i desinfectem els conductes de la dent i, finalment, la reconstruïm. En moltes ocasions, recomanem la col·locació d’una corona per evitar fractures. L’empastament, per tant, està indicat per solucionar càries i problemes amb un dany més superficial d’una dent o d’un queixal.

Existeix alguna alternativa?

La taxa d’èxit del tractament és molt alta, però, a vegades, pot fracassar per diversos motius. En aquests casos, i també quan les dents estan molt malmeses, no ens quedarà més remei que extreure la dent i col·locar un implant o una pròtesi dental. Per aquest motiu, la higiene bucodental diària, la realització de neteges dentals professionals anuals i les revisions dentals periòdiques són fonamentals per prevenir qualsevol patologia i, per tant, per haver de recórrer als empastaments i les endodòncies. Tot i amb això, quan són necessaris, s’han de realitzar per evitar la pèrdua de les dents.   Si tens molèsties i sensibilitat dental, si t’ha aparegut un flegmó o t’ha canviat de color una dent, consulta’ns! Pots demanar-nos una cita trucant-nos al telèfon 93 168 40 44 o deixant-nos les teves dades al formulari del nostre web.